Kronärtskockor med örtsmör

Kronärtskockor med örtsmör
Foto: TV4

Använd gärna extrasaltat smör till örtsmöret eller servera lite flingsalt vid sidan om.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • salt
  • 0,5 citron
  • Örtsmör:
  • 100 g smör
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Bryt av stjälkarna på skockorna och dra samtidigt bort en del trådar ur bottnarna. Koka skockorna mjuka i rikligt med saltat vatten med en halv citron, ca 40 minuter. Skockorna är klara när bladen lätt kan lossas från bottnen. Låt dem rinna av.
  2. Rör smöret mjukt. Dela det och smaksätt hälften med rivet citronskal, resten med dragon och persilja.
  3. Servera skockorna varma med örtsmöret.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept