Kronärtskocka med vispat parmesan- och citronsmör

35 m
2
Från Nyhetsmorgon

Jag tycker att den underbara kronärtskockan ofta glöms bort lite. Den är enormt god, trevlig att käka samt att det är så sjukt enkelt. Här får du recept på både ett enkelt vispat smör, du kan också servera smöret smält om du vill! Det enda du behöver göra är att koka kronärtskockan, göra smöret och sedan äta. /Siri

För laktosfri rätt: använd laktosfritt smör

För vegansk: byt ut smör mot mjölkfritt margarin eller olivolja

13 februari 2016
Visa mer
35 m
2

Du behöver

  • 1 kronärtskocka
  • 50 g smör
  • 1 msk parmesan, riven
  • 0,5 kruka timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • några droppar citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka kronärtskockan i saltat vatten i ungefär 35 minuter.
  2. Blanda smör och parmesan i en bunke. Hacka timjan och pressa i vitlöken. Pressa ned lite citron samt salta och peppra. Vispa det fluffigt med en visp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept