Kronärtskocka fylld med kräftstjärtar

Kronärtskocka fylld med kräftstjärtar
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • 1 burk kräftstjärtar i buljong
  • 2 citronskivor
  • 1 tsk salt

Till dekoration:

  • dill
  • 4 hela kräftor

Gör så här

  1. Bryt av stjälken på skockorna så att det mesta av de hårda trådarna följer med. Klipp av de vassa spetsarna på bladen. Skölj skockorna noga och lägg dem i en rymlig gryta. Häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker, lägg ner citronskivorna och salta. Koka upp och låt sjuda ca 30–50 minuter beroende på skockornas storlek.
  2. Pröva om skockorna är färdiga genom att dra loss ett blad. Går det lätt och köttet är mjukt är de färdigkokta. Ta upp och vänd skockorna upp och ner en stund så att vattnet rinner av.
  3. Lossa de minsta toppbladen, ta bort de innersta bladen och skägget i bottnen på skockorna. Fördela kräftstjärtarna i skockorna och dekorera med dillkvistar. Lägg en hel kräfta som dekoration på varje tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept