Kronärtskocka fylld med kräftstjärtar

Kronärtskocka fylld med kräftstjärtar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kronärtskocka fylld med kräftstjärtar

6 ingredienser

En trevlig inledning på augustifesten. Det är inte så knepigt att äta kronärtskockor som man kan tro. Du drar loss bladen på skockan och suger av köttet. Den läckra bottnen ätes med kniv och gaffel.

Ingredienser

portioner
  • 4 kronärtskockor
  • 1 burk kräftstjärtar i buljong
  • 2 citroner, skivor
  • 1 tsk salt

Till dekoration:

  • dill
  • 4 hela kräftor

Gör så här

  1. Bryt av stjälken på skockorna så att det mesta av de hårda trådarna följer med. Klipp av de vassa spetsarna på bladen. Skölj skockorna noga och lägg dem i en rymlig gryta. Häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker, lägg ner citronskivorna och salta. Koka upp och låt sjuda ca 30–50 minuter beroende på skockornas storlek.
  2. Pröva om skockorna är färdiga genom att dra loss ett blad. Går det lätt och köttet är mjukt är de färdigkokta. Ta upp och vänd skockorna upp och ner en stund så att vattnet rinner av.
  3. Lossa de minsta toppbladen, ta bort de innersta bladen och skägget i bottnen på skockorna. Fördela kräftstjärtarna i skockorna och dekorera med dillkvistar. Lägg en hel kräfta som dekoration på varje tallrik.