Krögarströmming

Krögarströmming
Foto: TV4

Fint ska det var. Krögaren låter strömmingen ligga i grädde och äggulor. Den som har bråttom doppar den direkt i rågmjöl blandat med ströbröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg strömming, orensad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • ströbröd
  • rågmjöl
  • salt
  • 1 st citron
  • några dillkvistar

Gör så här

  1. Rensa strömmingen så att ryggbenet blir kvar. Skölj den och låt den rinna av mycket väl.
  2. Vispa upp grädden och blanda ner äggulorna.
  3. Vänd ned strömmingen i grädden och låt den ligga några timmar eller över dagen.
  4. Gör paneringen av lika delar ströbröd och rågmjöl och krydda med salt.
  5. Tag upp strömmingarna ur grädden, låt dem rinna av en aning och vänd dem sedan i mjölet.
  6. Stek strömmingen i matfett så att den får en gyllenbrun, frasig stekyta och servera med skalpotatis, citronskivor och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept