Vit vaniljchokladmousse med sesamkross

Du behöver

  • 100 g choklad, vit
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 80 g sesamkakor

Gör så här

  1. Klipp vaniljstången på mitten, lägg den i mjölken och koka upp.
  2. Låt stången ligga kvar medan mjölken svalnar något. Finhacka chokladen under tiden.
  3. Lyft bort vaniljstången. Rör ner chokladen i mjölken. Mjölken måste alltså fortfarande vara ganska varm.
  4. Låt smeten svalna helt.
  5. Vispa grädden. Vänd ner den i chokladsmeten.
  6. In i kylen.
  7. När den är kall och fin fördelar du den i portionsskålar. Varva med finhackade sesamkakor.
  8. Moussen kan man göra i förväg, men vänta med att varva in sesamkakorna tills sista minuten!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept