Skogschampinjonsoppa med rökt bog och cheddartoast

Från Nyhetsmorgon

En härig soppa på skogschampinjoner med rökt bog och cheddarost toast.

14 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg skogschampinjoner krossade
  • 2 st schalottenlök skivade
  • 4 st klyftor vitlök skivade
  • 3 kvist timjan
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 3 msk balsamicovinäger
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor lantbröd
  • 4 skivor rökt bog eller rökt skinka
  • 4 msk riven cheddarost
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Soppa
    Lägg alla ingredienser utom balsamicovinäger, salt och peppar i en kastrull.
  2. Låt sjuda ca 25 minuter.
  3. Mixa soppan i blender och pasera genom fin sil.
  4. Häll tillbaka soppan i kastrull och smaka av med smör, balsamico salt och peppar.
  5. Toast
    Fördela ost och bog på brödskivorna och droppa lite olivolja överst.
  6. Ställ in toasten på en plåt i ugn 180 grader i ca 10 minuter.
  7. Dela toasten och servera med soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept