Braai Sydafrikansk barbecue

Du behöver

  • 1 kg välhängd ryggbiff
  • Krydddblandning
  • 2 msk torkad timjan
  • 2 msk paprikapulver
  • 4 st lagerblad
  • 1 msk korianderfrön
  • 2 msk torkad rosmarin
  • 1 msk malen ingefära
  • Olja att pensla köttet med under grillning
  • 2 dl olivolja
  • 1 st pressad citron
  • 4 kvist färsk timan
  • 4 kvist färsk rosmarin
  • 1 st krossad vitlök
  • Mixa allt i en mixer

Gör så här

  1. Grillmetod:
  2. Stycka biffen i 4
  3. Mixa eller mortla de torra kryddorna, salta och peppra biffen, panera biffen i kryddblandningen Elda med ved i grillen, använd körsbärsträ eller/och Hickory. När du har en bra brasa flippar du biffarna i lågorna och imellanåt pensla biffarna i oljan tills bra karaktäristik yta. flytta biffarna ifrån elden, därefter sätter du på locket. Biffarna är klara när innertemperaturen är 50 grader (medium rare)
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept