Rostad Musli & Muslikakor med choklad

Du behöver

  • 0,5 dl skalad och hackad mandel
  • 0,5 dl pistagenötter
  • 0,5 dl skalade hackade hasselnötter
  • 1 dl rågflingor
  • 1 dl veteflingor
  • 1 dl havreflingor
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl torkade blåbär
  • 0,5 dl torkade körsbär
  • 0,5 dl sultanrussin
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk pumpaolja
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Börja med att rosta nötterrna i het panna, häll i sockret och skaka om.
  2. Häll i flingorna, linfröna och tillsätt vattnet och oljan.
  3. Rosta till gyllenbrun färg. Avsluta med den torkade frukten.
  4. Låt musslin svalna på en plåt.
  5. Muslikakor
  6. Smält 100 g choklad.
  7. Blanda den smälta chokladen med 4 msk rostad musli.
  8. Klicka upp massan på smörpapper och låt stå svalt i ca 15 minuter innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept