Potatis och purjolöksoppa, löjrom och kavrings krutonger

Du behöver

  • 300 g Rattepotatis
  • 75 g smör
  • 0,5 st purjolök (tvättad och ansad)
  • 1 st buljongtärning (kyckling)
  • 100 g Kalix löjrom
  • 2 skivor kavring

Gör så här

  1. Skala potatisen. Skölj purjolök och skär ner i mindre bitar. Koka potatisen i rikligt med vatten och buljongtärningen, efter 10 minuter tillsätt purjolöken. Låt koka till potatisen är genomkokt. Lyft ur potatisen och purjolök med hålslev och mixa försiktigt tillsammans med smöret.
  2. Späd med vätskan från avkoket till önskad konsistens. Smaka upp med vitpeppar, salt och ev. citron. Skär tärningar av kavringen och stek i smör, sila bort fettet och lägg på papper, salta. Servera soppan varm med en klick löjrom och kavringskrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept