Pichana sandwich med tomatsallad och pepparrot

Du behöver

  • 600 g rostbiff
  • 6 plommontomater grovt skurna
  • 3 schalottenlökar skivade
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 2 msk olivolja
  • 8 blad romansallad
  • 100 g riven pepparrot
  • 4 skivor lantbröd
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Krydda och stek köttet sakta på fettkappan tills den får fin färg.
  2. Vänd sedan runt köttet i stekpannan
  3. För att stänga porerna. Baka färdigt köttet i ugn på 120 grader till en innertemperatur på 54 grader.
  4. Låt vila. Blanda tomaterna med schalottenlöken, balsamicovinägern och olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar. Rosta brödet i ugn med lite olivolja. Bred senapen på brödet och lägg på romansalladen.
  5. Skiva köttet och lägg på brödet, krydda med salt och peppar. Servera med riven pepparrot och äggula.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept