Marockansk kyckling i Tagine

Du behöver

  • 6 kycklingklubbor delade
  • 1 fänkål skuren
  • 1 gul paprika skuren
  • 1 röd paprika skuren
  • 1 gul lök grovt skuren
  • 4 vitlöksklyftor krossade
  • 2 burkar hel skalad tomat
  • 1 kanelstång
  • 1 chipottle (rökt chili)
  • 1 röd chilli skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 0,25 skalad och skuren gurka
  • 2 msk färsk koriander skuren
  • 2 dl cous cous
  • 1 krossad vitlök
  • 0,5 gul lök skivad
  • 0,5 paket saffran
  • 1 msk olivolja
  • 2,5 dl vatten

Gör så här

  1. Kyckling
  2. Stek kycklingen i panna tills fin färg
  3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och lägg i alla grönaker med kryddor utom koriander och gurka.
  4. Rör runt och låt fräsa i 2 minuter.
  5. Häll i tomaterna och lägg i kycklingen.
  6. Låt koka i ca 20 minuter under lock.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Avsluta med gurkan och koriander.
  9. Cous cous
  10. Fräs lök, vitlök och saffran i oljan i en kastrull.
  11. Häll på vattnet och låt koka upp.
  12. Slå över den kokande vätskan över cous cousen.
  13. Rör om, salta peppra och plasta, låt stå ca 10 min innan servering.
  14. Servera grytan med en klick yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept