Grahamsknäcke smaksatt med kummin

Du behöver

  • 200 g grahamsmjöl
  • 100 g filmjölk
  • 100 g vatten
  • 10 g salt
  • 10 g stött kummin
  • 1,5 kg fasta syrliga plommon
  • 1 kg socker
  • 1 dl vatten
  • 3 cl mörk rom
  • 1 st kanelstång
  • 2 st vaniljstång

Gör så här

  1. Grahamsknäcke
  2. Blanda mjölet med filen, rör om, tillsätt vatten och knåda tills lagom fast deg.
  3. Plasta och låt stå i kylskåp över natten.
  4. Kavla ut degen så tunt som möjligt och picka med gaffel.
  5. Baka av på smord plåt 230 grader ca 10 minuter.
  6. Plommonmarmelad
  7. Lägg allt i en kastrull, dela och skrapa ur vanilstången Koka under lock ca 10 minuter. Lyft ur kärnorna som flutit upp Koka vidare ca 10 minuter utan lock eller till önskad konsistens.
  8. Bryt knäcket i bitar och lägg på blåmögelost och toppa med marmeladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept