Isad nyponsoppa med rostad mandel och vaniljglass

Isad nyponsoppa med rostad mandel och vaniljglass
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Isad nyponsoppa med rostad mandel och vaniljglass

Av: Kristina Sjöö, Björn Sjöö

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

25 min

En frisk och god dessert som smakar svenskt och påminner om barndomen.

Ingredienser

portioner
  • 150 g torkade nypon
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk citron, saft
  • 0,5 msk kardemummakärnor
  • 1 tsk ingefära, hackad
  • rostad, flagad mandel, till servering
  • vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienserna och låt sjuda i cirka 15 minuter.
  2. Mixa soppan slät och sila genom en trådsil. Smaka av. Kyl sedan ner.
  3. Häll upp soppan i dessertskålar och sätt in dem en stund i frysen.
  4. Rosta undertiden flagad mandel tills den får färg.
  5. Servera soppan med en klick vaniljglass och strö över rostad mandel.