Isad nyponsoppa med rostad mandel och vaniljglass

25 min
4
Isad nyponsoppa med rostad mandel och vaniljglass
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
25 min
4

Du behöver

  • 150 g torkade nypon
  • 0,5 dl socker
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 msk hel kardemumma
  • 1 tsk hackad ingefära
  • rostad, flagad mandel, till servering
  • vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienserna och låt sjuda i cirka 15 minuter.
  2. Mixa soppan slät och sila genom en trådsil. Smaka av. Kyl sedan ner.
  3. Häll upp soppan i dessertskålar och sätt in dem en stund i frysen.
  4. Rosta undertiden flagad mandel tills den får färg.
  5. Servera soppan med en klick vaniljglass och strö över rostad mandel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept