Hui gou rou - Sichuanese Red Pork

Du behöver

  • 700 g rimmad fläsksida i bit
  • 5 kanelstänger
  • 10 stjärnanis
  • 0,5 dl sichuanpeppar
  • 5 torkade facing heaven eller annan torkad chilefrukt
  • 50 g skivad ingefära ( 8 cm )
  • 1,25 dl ljus kinesisk soya
  • 1,25 dl mörk kinesisk soya eller 2,5 dl japansk soya
  • 1,2 dl mörk soja
  • 1,25 dl shaoxing ( sichuan rice wine) (kan ersättas med matlagningsvin)
  • 200 g råsocker

Gör så här

  1. Sjud fläsksidan 30 minuter med övriga ingredienser under lock, ta bort locket och koka ytterligare 30 minuter. Ta upp fläsket och låt det svalna. Skär i skivor, stek fläsket tillsammans med såsen i en wok tills den blir blank och knaprig.
  2. Servera med ris och garnera med rikligt av skivad vårlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept