Acapulcokyckling med guyabasalsa och sötpotatissallad

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad:
  • 1 dl olivolja
  • Saft av 4 limefrukter eller drygt 0,5 dl limejuice
  • 2 dl tärnad färsk ananas
  • 1 msk tabasco
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk salt
  • Guyabasalsa
  • 150 g tärnad fetaost
  • 50 g tärnad fast guyabamarmelad eller lika mycket tärnad ananas
  • 0,5 finhackad röd chilifrukt
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • Saft från 1 limefrukt, eller 1 msk limejuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Marinaden:
  2. Mixa ingredienserna till marinaden med en stavmixer, låt kycklingen dra i minst 1 timme. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor, lägg dem i en ugnsfast form och stek klart i 225 grader, cirka 10 minuter. Servera kycklingen med salsa och sötpotatis
  3. Salsan:
  4. Blanda chili, koriander, lime, olivolja, salt och peppar. Rör försiktigt ner ost- och fruktkuber.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept