Lax under pinjenöts- och koriandertäcke

Lax under pinjenöts- och koriandertäcke
Foto: Åsa Dahlgren
4

Du behöver

  • 4 st laxfilé, portionsbitar
  • 200 g skalade räkor

Pinjenöts- och koriandertäcke

  • 50 g pinjenötter
  • 0,5 kruka koriander, färsk
  • 1,5 msk margarin (här är det bäst med fast margarin)
  • 1 tsk pressad citron
  • salt och peppar

Gräddfilssås

  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk pressad citron
  • salt och peppar

Till servering

  • potatis eller ris, gärna fullkorn
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg laxfilébitarna på ett smort ugnsfast fat.
  2. Lägg räkorna ovanpå.
  3. Pinjenöts- och koriandertäcke
    Stöt pinjenötter och koriander i en mortel.
  4. Blanda med margarin, citron, salt och peppar till en bredbar röra.
  5. Lägg en klick av röran ovanpå räkorna.
  6. Stek fisken i 150 grader i 15–20 minuter.
  7. Gräddfilssås
    Blanda gräddfil, citron, salt och peppar till en sås.
  8. Servera laxen med gräddfilssåsen och kokt potatis eller ris och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept