Lax under pinjenöts- och koriandertäcke

Lax under pinjenöts- och koriandertäcke
Foto: Åsa Dahlgren
4

Du behöver

  • 4 st laxfilé, portionsbitar
  • 200 g skalade räkor

Pinjenöts- och koriandertäcke

  • 50 g pinjenötter
  • 0,5 kruka koriander, färsk
  • 1,5 msk margarin (här är det bäst med fast margarin)
  • 1 tsk pressad citron
  • salt och peppar

Gräddfilssås

  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk pressad citron
  • salt och peppar

Till servering

  • potatis eller ris, gärna fullkorn
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg laxfilébitarna på ett smort ugnsfast fat.
  2. Lägg räkorna ovanpå.
  3. Pinjenöts- och koriandertäcke
    Stöt pinjenötter och koriander i en mortel.
  4. Blanda med margarin, citron, salt och peppar till en bredbar röra.
  5. Lägg en klick av röran ovanpå räkorna.
  6. Stek fisken i 150 grader i 15–20 minuter.
  7. Gräddfilssås
    Blanda gräddfil, citron, salt och peppar till en sås.
  8. Servera laxen med gräddfilssåsen och kokt potatis eller ris och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept