Couscoussallad med frukt och skinka

Couscoussallad, picknick och picknickmat
Foto: Åsa Dahlgren
4

Du behöver

  • 2,5 dl couscous, gärna fullkorn + 5 dl vatten
  • salt
  • 1 msk margarin, flytande (här ska det vara margarin)
  • 1 st galiamelon eller liknande, ca 600 g
  • 2 st nektariner
  • 250 g jordgubbar
  • 50 st salladsblad
  • 150-200 g kallrökt skinka
  • pumpafrön
  • 2-3 msk pumpafröolja

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till couscousen.
  2. Tillsätt så mycket salt som det står på paketet och tillsätt couscousen.
  3. Låt den dra i 10 minuter under lock.
  4. Rör ner margarinet.
  5. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat och låt den svalna något.
  6. Skär melonen i tärningar eller gör kulor med ett kuljärn.
  7. Skär nektarinen i tunna klyftor.
  8. Halvera jordgubbarna.
  9. Lägg frukten och salladsbladen ovanpå couscousen.
  10. Vik ihop skinkan till rosor och lägg dem ovanpå.
  11. Strö på pumpafrön och ringla över pumpafröolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept