Lax- och majspasta

Lax- och majspasta
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Lax- och majspasta

Av: Kristina Eriksson

Från: Nyttiga fetter

9 ingredienser

Pasta är alltid bra till vardags. Dessutom här med nyttiga fetter.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé, skinnfri (Kravmärkt)
  • 200 g fryst bladspenat
  • 1 purjolök (eller 3-4 salladslökar)
  • 2 klyftor vitlök
  • flytande margarin, att steka i
  • 2 dl Kelda laga lätt
  • 4 dl majskorn
  • 1 hönsbuljongtärning
  • pasta, att servera till

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och lägg ner i lättsaltat kokande vatten. Använd gärna en vid och låg kastrull, fisken får bättre plats då. Låt laxen sjuda i 4–5 minuter. Slå av vattnet.
  2. Tina bladspenaten i en kastrull. Låt det mesta av vätskan koka bort.
  3. Skär purjolöken eller salladslöken i fina ringar och pressa vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i margarin i en stekpanna. Var försiktig så att purjolöken inte bränner vid!
  4. Tillsätt Lagalätt, majs och buljongtärning. Låt pastasåsen småputtra i 5 minuter.
  5. Tillsätt lax och bladspenat. Rör försiktigt så att laxen inte går sönder. Servera med kokt pasta.