Pytt på varmrökt lax

Pytt på varmrökt lax
Foto: TV4
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Pytt på varmrökt lax

11 ingredienser

Pyttipanna är bra och snabb vardagsmat. Här är en variant på lax, sötpotatis och svamp.

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 4 morötter
  • 8 potatisar
  • 1 msk flytande margarin, att steka i
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 200 g kantareller
  • 300 g varmrökt lax (Kravmärkt)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 granatäpple
  • bredbar chèvre att servera till

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatis, morötter och potatis i små tärningar. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten i 5-10 minuter och häll därefter bort vattnet. Stek rotfrukterna i margarin i en stor stekpanna. Salta och lägg rotfrukterna åt sidan.
  2. Hacka den gula löken och skär purjolöken i fina ringar. Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Fräs lök och kantareller i stekpannan.
  3. Dela laxen i mindre bitar. Tillsätt laxen till stekpannan och låt den bli lite varm. Blanda allt det stekta i en skål. Smaka av med timjan. Strö på granatäpplekärnor. Servera pytten varm, gärna med en klick chèvreost.