Calvados- och äppelsuffléer

8

Du behöver

  • 8 portionsformar
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör att steka i
  • 1,5 dl brun farin
  • 1 dl calvados
  • 80 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 4 ägg
  • florsocker att pudra över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär äpplena i tärningar. Stek dem
  2. I 2 msk smör i en stekpanna.Tillsätt brun farin och calvados. Låt äpplena
  3. Småkoka tills de blir mjuka.
  4. Smält 80 g smör i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör med en
  5. Trägaffel.Tillsätt mjölken och låt såsen koka ihop i någon minut. Skilj
  6. Äggulorna från vitorna. Rör ner gulorna i såsen, en i taget. Blanda ner
  7. Äpplena. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i
  8. Äppelblandningen. Häll upp smeten i 8 väl smorda suffléformar. Grädda
  9. I 20?25 minuter. Pudra över florsocker. Servera genast.
  10. Receptet kommer från boken Syndigt gott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept