Äpplen under ett täcke av cremefraiche och kryddor

4

Du behöver

  • 3 äpplen
  • 2 msk råsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 tsk fänkål
  • 1,5 tsk anis
  • 1 tsk kardemumma
  • en nypa salt
  • råsocker att strö på

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur äpplena. Skalet kan vara kvar. Skär
  2. Äpplena i skivor och lägg dem i en liten smord ugnsfast form. Blanda
  3. Råsocker, crème fraiche, fänkål, anis, kardemumma och salt i en skål.
  4. Bred blandningen över äpplena. Strö på lite råsocker. Grädda i ca 25
  5. Minuter tills äpplena är mjuka och täcket har fått en läcker färg.
  6. Servera äpplena ljumma.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept