Apfelstrudel med smak av mandel och citron

8

Du behöver

  • 4 frysta smördegsplattor
  • 3 röda, något syrliga äpplen, t ex ingrid marie
  • 150 g mandelmassa
  • 1,5 dl lemon curd
  • citronmeliss till garnering
  • vaniljglass att servera till

Gör så här

  1. Tina plattorna något. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg plattorna lite
  2. Omlott och kavla ut dem till en rektangulär kaka (ca 30 x 40 cm). Lägg
  3. Över degen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Kärna ur äpplena
  4. Och skär dem i små tärningar. Lägg bitarna i en bred sträng på längden
  5. Mitt på smördegskakan. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida.
  6. Strö mandelmassan ovanpå äpplena. Klicka på lemon curd. Vik över
  7. Den ena halvan av degen mot dig.Tryck ihop kanterna med fingrarna.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 15?20 minuter. Låt apfelstrudeln svalna
  9. Något. Skär i portionsbitar. Garnera med citronmeliss och servera med
  10. Vaniljglass.
  11. Receptet kommer från boken Syndigt gott.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept