Kycklinggryta med äpple och curry

Kycklinggryta med äpple och curry
Foto: Åsa Dahlgren
4

Du behöver

Kycklinggryta

  • 900 g kycklingklubbor eller 1 hel kyckling
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk curry
  • 1 dl vatten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl äppeljuice, koncentrerad
  • 2,5 dl matlagningsgrädde (15%)
  • salt
  • 1 msk maizenamjöl + lite vatten
  • ev. vatten att späda med

Couscous med äpple och päron

  • 0,5 st röd chili
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • 1 st äpple
  • 1 st päron
  • 2,5 dl couscous, gärna fullkorn + 5 dl vatten
  • 0,75 dl jordnötter
  • 0,75 dl russin
  • salt

Till servering

  • sallad

Gör så här

  1. Kycklinggryta
    Dela kycklingklubborna en gång eller stycka den hela kycklingen i 6–7 bitar.
  2. Stek kycklingbitarna i margarin eller olja i en stekgryta, hälften åt gången.
  3. Salta, peppra och pudra över curry som får steka med en stund.
  4. Tillsätt vatten, pressad vitlök, buljongtärning, koncentrerad äppeljuice och matlagningsgrädde.
  5. Låt kycklinggrytan koka under lock i 40 minuter.
  6. Red av kycklinggrytan med maizena utrört i lite vatten.
  7. Låt koka i ytterligare 2 minuter. Om såsen är tjock – späd med vatten.
  8. Couscous med äpple och päron
    Hacka chilin fint.
  9. Fräs chilin i margarin eller olja i en kastrull.
  10. Skala och skär äpple och päron i små tärningar (skalet kan vara kvar).
  11. Tillsätt frukten till chilin och låt den fräsa med så att den blir något mjuk.
  12. Koka couscousen enligt anvisningen på paketet men ta dubbel mängd vatten (det blir godare).
  13. Låt couscousen dra i 10 minuter.
  14. Rör ner frukt, jordnötter och russin.
  15. Smaka av med salt.
  16. Servera kycklinggrytan med äppel- och päroncouscous och en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept