Jordgubbstårta med mandelmassa och jordgubbssylt

12

Du behöver

Botten

  • 300 g mandelmassa
  • 3 st äggvitor

Topping

  • 2-3 dl jordgubbssylt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

  1. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och lägg det i en skål.
  2. Rör ner äggvitorna.
  3. Bred ut smeten i en smord pajform med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
  5. Låt mandelbottnen svalna och ta bort kanten på formen.
  6. Bred på jordgubbssylten.
  7. Blanda yoghurt, florsocker och apelsinskal i en bunke.
  8. Vispa grädden hårt och tillsätt den försiktigt till yoghurten.
  9. Bred blandningen ovanpå tårtan.
  10. Halvera jordgubbarna och lägg dem i ett fint mönster, börja utifrån och gå in.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept