Frisk citronpaj med turkisk yoghurt och hallon

Frisk citronpaj med turkisk yoghurt och hallon
Foto: TV4

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 150 g smör, kylskåpskallt
  • 1 st ägg

Fyllning

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g gram smält smör
  • gram smält smör
  • 1 st citron, skal och saft

Till servering

  • 3 dl turkisk yoghurt eller smetana
  • 2 msk råsocker
  • Djupfrysta hallon

Gör så här

  1. Mixa snabbt ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa i matberedaren, tillsätt ägget och mixa snabbt till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse i ca 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en stor form med löstagbar kant (ca 28 cm i diameter), nagga pajbotten med en gaffel och ställ in formen i kylskåp i 30 minuter eller i frysen i 10 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt det smälta smöret, citronskal och saft.
  4. Häll fyllningen i den förgräddade pajen och grädda långt ned i ugnen i ca 30 minuter. Fyllningen ska ha stannat men fortfarande vara lös.
  5. Låt pajen kallna och helst förvaras några timmar eller över natten i kylskåpet. Servera en pajbit med en yoghurt- eller smetanaklick och några hallon bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept