Varma jordgubbar under mandelmassetäcke

Varma jordgubbar under mandelmassetäcke
Foto: Tv4

Varma jordgubbar under mandelmassetäcke

Av: Kristin - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Varma jordgubbar under ett täcke av mandelmassa. Serveras med Amarettoskum.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Varma jordgubbar

  • 1 l färska jordgubbar
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 100 g smör
  • 200 g mandelmassa

Amarettoskum

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk amarettolikör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hacka 1 liter färska jordgubbar och lägg i pajform.
  3. Pudra över potatismjölet.
  4. Blanda först alla torra ingredienser och tillsätt sedan smöret och mandelmassan.
  5. Häll över jordgubbarna och ställ in formen i ugnen i ca 25-30 minuter.
  6. Vispa grädden mjukt och tillsätt Amaretton.