Kristins cheesecake

kristins cheesecake
Foto: tv4

Kristins cheesecake

Av: Kristin Kaspersen

Från: Fest hos Bagge Wahlgren

10 ingredienser

5 h 30 min

En enkel men god frusen cheesecake med blåbär och hallon. En efterrätt som du kan förbereda och ha i frysen.

Ingredienser

portioner8 - 10 bitar
  • 0,67 förp digestivekex
  • 2-3 msk linfrön, krossat
  • 50-100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 förp färskost (eller annan färskost)
  • 3 dl grädde
  • blåbär, till dekoration
  • hallon, till dekoration

Gör så här

  1. Krossa digestivekexen och blanda i krossat linfrö. Smält smör och rör ner i blandningen.
  2. Lägg blandningen i botten av en form, tryck ut så det blir en kompakt botten.
  3. Ta fram tre bunkar.
  4. Bunke 1: blanda äggulor, socker, vaniljsocker och philadelphiaost.
  5. Bunke 2: vispa grädden.
  6. Bunke 3: vispa äggvitorna till fast skum.
  7. Rör ner innehåll från bunke 2 i bunke 1.
  8. Därefter innehållet i bunke 3 i bunke 1.
  9. Rör till en jämn smet och häll i formen.
  10. Ställ i frysen i minst 5 timmar.
  11. Ta fram 30 minuter före servering. Dekorera med hallon och blåbär.