Sandvikare på blekingsk torskbiff

40 min
4
Sandvikare på blekingsk torskbiff
Foto: TV4
40 min
4

Du behöver

Torskbiffar

  • 300 g torsk, färskmald
  • 1 st ägg
  • 1,25 dl mjölk
  • 0,5 dl skorpmjöl
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Pepparrotscreme

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk pepparrot från burk eller tub
  • 1 tsk honung, flytande
  • Salt, efter smak
  • 4 skivor mörkt bröd, utskurna rundlar
  • 20 st räkor, handskalade
  • Dillkvistar till garnering

Gör så här

  1. Torskbiffar
    Häll skorpmjölet och mjölken i en skål, låt svälla.
  2. Skala löken och finhacka den.
  3. Blanda alla ingredienser väl.
  4. Salta och peppra efter behag.
  5. Forma till små biffar.
  6. Stek dem på svag till medelstark värme 2-5 minuter på varje sida.
  7. Låt svalna.
  8. Serveras ljumna med en klick pepparrotscréme, räkor och dillkvist.
  9. Pepparrotscréme
    Rör/vispa ihop alla ingredienserna.
  10. Låt cremen "vila" 5 minuter i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept