Läcker cheesecake i fruktsällskap

Läcker cheesecake i fruktsällskap
Foto: TV4

Du behöver

Botten

  • 10 st digestivekex
  • 100 g smör, smält

Första fyllningen

  • 2 pkt philadelphiaost, á 200 g
  • 3 st ägg, medelstora
  • 1,5 dl socker

Översta lagret

  • 4 dl crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker, siktat

Citronsås

  • 3-4 msk citronsaft, färskpressad
  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk majsenamjöl
  • 1 st äggula
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula sönder kexen.
  3. Blanda med det smälta smöret.
  4. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar botten.
  5. Grädda bottnen i ugn 5-10 minuter.
  6. Första fyllningen
    Skruva ner ugnen till 180 grader.
  7. Ställ åt sidan.
  8. Mosa philadelphiaosten noggrant med en gaffel.
  9. Blanda i äggen och sockret.
  10. Vispa runt till en röra.
  11. Fördela över den förgräddade kexbotten.
  12. Grädda i 180 grader ca 35 minuter till dess kakan "lyfter" lite längs kanterna och i mitten.
  13. Låt den kallna.
  14. Översta lagret
    Blanda sedan ingredienserna till det översta lagret.
  15. Bred ut på den helt kalla kakan.
  16. Grädda i 180 graders ugnsvärme i 6-7 minuter så att ytan stelnar något.
  17. Låt kakan kallna.
  18. Citronsås
    Blanda citronsaft, vatten, majsenamjöl, äggula och socker i en rostfri kastrull.
  19. Låt sjuda upp försiktigt.
  20. Rör i blandningen hela tiden tills den tjocknar något.
  21. Avsluta med att vispa ner kallt smör.
  22. Låt svalna.
  23. Vid servering
    Garnera med limeskivor och/eller citronmeliss och passionsfrukt.
  24. Servera den kalla citronsåsen till kakan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept