Halstrad torsk

Du behöver

  • 4 bitar torsk á 140g

Havskräfta

  • 8 st havskräftor, skalade
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 bit pepparrot

Blomkål

  • 7 st äggulor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g blomkål
  • 100 g ost, riven

Ärtkräm

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 3 dl frysta ärtor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 msk smör, brynt

Garnityr

  • Blomkål, tunt hyvlad
  • ärtskott
  • rädisor

Gör så här

  1. Halstrad torsk
    Salta torsken och låt den ligga och dra i 3 timmar i kyl.
  2. Stek den sedan på skinn sidan med smör och timjan.
  3. Havskräfta
    Koka upp ättika,socker,salt och vatten.
  4. Låt svalna av till 70 grader, slå över havskräftor och tillsätt pepparroten i strimlor.
  5. Låt stå i press över natten.
  6. Blomkål
    Vispa ihop äggulorna med cf och osten, smaksätt med salt och peppar
  7. Lägg upp blomkålsbuketterna i en form med bakplåtspapper, slå på vätskan och baka i ugn på 170 grader i ca 30 minuter.
  8. Låt svalna och skär upp i bitar.
  9. Ärtkräm
    Fräs löken i smör tills den är mjuk, slå på grädde och cremé fraichen.
  10. Låt sjuda tills hälften är kvar. Slå i en mixer och mixa slät med ärtorna.
  11. Smaksätt med salt och brynt smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept