Jordärtskockssås

Jordärtskockssås

Av: Krister Dahl

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 150 g jordärtskocka
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • mjölk, till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka jordärtskocka och lök, jordärtskockan grovt.
  2. Fräs jordärtskocka och lök i lite olivolja, slå på resten av ingredienserna och koka tills jordärtskockan är sönderkokt. Mixa i kannmixer och sila genom finmaskig sil ner i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Vid
  3. Servering koka och skumma såsen med liten stavmixer, tillsätt ev lite mjölk.