Hummersoppa

50 min
4
Hummersoppa
Foto: TV4
50 min
4

Du behöver

Soppa

  • 1 st lök, hackad
  • 1 st morot, tärnad
  • 0,5 st chilifrukt, skivad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 0,5 st fänkål, skivad
  • 1 klick smör
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl hummerbuljong
  • 2 dl grädde
  • Peppar
  • salt

Tabascogrädde

  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • tabasco

Ostpinne

  • 1 dl riven kastellholmsost (Från Ålandsmejeriet)
  • 1 st smördegsplatta, fryst
  • 1 vispad ägg
  • Flingsalt, efter smak

Gör så här

  1. Soppa
    Sätt lite smör i en kastrull och lägg i lök,morot,chili,vitlök samt fänkål.
  2. Se till att de får färg.
  3. Slå på vitt vin och koka upp, häll i buljong och låt det sjuda 30-40 minuter utan lock.
  4. I med grädde och låt koka ytterligare 10-15 minuter.
  5. Peppra och salta efter behag,sila och servera med tabascogrädde.
  6. Tabascogrädde
    Vispa grädden lagom hård.
  7. Smaka av med peppar och salt.
  8. Stänk i lite tabasco, inte för mycket, inte för lite.
  9. Ostpinnar
    Tina smördegsplattan och skär i remsor. Pensla remsorna med ägg och doppa dem i osten och flingsaltet.
  10. Vrid och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  11. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter tills dom har fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept