Krispiga thaifiskkakor med sallad och limedressing

Krispiga thaifiskkakor med sallad och limedressing
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Krispiga thaifiskkakor med sallad och limedressing

24 ingredienser

30 m

Spröda pankopanerade thalikändska fishcakes smakar gudomligt med en fräsch och krispig sallad med limedressing.

Ingredienser

portioner

Fishcakes

  • 0,5 röd chilifrukt, utan kärnor
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tum ingefära, skalad
  • 1 citrongräs
  • 5-6 salladslökar
  • 1 limefrukt, juice och rivet skal
  • 1 msk sesamolja
  • 500 g torsk (eller kolja, utan skinn och ben)
  • salt
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 msk strösocker
  • salt

Panering

  • 2 ägg, vispat med 2 msk vatten
  • 2 dl pankoströbröd

sallad

  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 3 salladslökar, strimlad
  • 1 gurka, hyvlad
  • 2 morötter, hyvlad
  • 1 limefrukt, juice

Limedressing

  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk strösocker
  • 2 limefrukter, skal och juice
  • ev salt

Gör så här

  1. Blanda i en matberedare: chili, vitlök, ingefära, citrongräs, salladslök, juice och skal från 1 lime och sesamolja till en smet. Ha i fisken, en nypa salt, ägget, socker och panko och mixa till en smet.
  2. Forma biffar (om smeten är för lös, ha i mer panko). Panera i först vispat ägg, sen i panko, stek sedan biffarna i olja på medelhög värme tills fin färg och genomkokt, 5-6 min per sida.
  3. Blanda salladen, drizzla gärna över lite olivolja.
  4. Rör ihop limedressingen och servera tillsammans med fiskbiffarna. Njut!