Krispiga thaifiskkakor med sallad och limedressing

30 m
4
Krispiga thaifiskkakor med sallad och limedressing
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Fishcakes

  • 0,5 röd chili, utan kärnor
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tum ingefära, skalad
  • 1 citrongräs
  • 5-6 salladslök
  • 1 lime, juice och rivet skal
  • 1 msk sesamolja
  • 500 g torsk eller kolja, utan skinn och ben
  • salt
  • 1 ägg
  • 2 dl panko
  • 1 msk strösocker
  • salt

Panering

  • 2 ägg, vispat med 2 msk vatten
  • 2 dl panko

Sallad

  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 3 salladslök, strimlad
  • 1 gurka, hyvlad
  • 2 morötter, hyvlad
  • 1 lime, juice

Limedressing

  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk socker
  • 2 lime, skal och juice
  • ev salt

Gör så här

  1. Blanda i en matberedare: chili, vitlök, ingefära, citrongräs, salladslök, juice och skal från 1 lime och sesamolja till en smet. Ha i fisken, en nypa salt, ägget, socker och panko och mixa till en smet.
  2. Forma biffar (om smeten är för lös, ha i mer panko). Panera i först vispat ägg, sen i panko, stek sedan biffarna i olja på medelhög värme tills fin färg och genomkokt, 5-6 min per sida.
  3. Blanda salladen, drizzla gärna över lite olivolja.
  4. Rör ihop limedressingen och servera tillsammans med fiskbiffarna. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Filip Poon

Visa alla recept från Filip Poon