Krispiga parmesanchips

Krispiga parmesanchips
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krispiga parmesanchips

4 ingredienser

Dessa aptitretande ostchips ser så exotiska ut att man tror det är svårt att laga dem. Men i själva verket är det hur lätt som helst. Servera dem som tillbehör till sallad eller som tilltugg till en drink.

Ingredienser

portioner
  • 300 g parmesanost, grovriven
  • 2 msk färsk timjan, repad, helst backtimjan
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • bakplåtspapper

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200° och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg upp små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något så att det blir lika stora rundlar.
  2. Strö timjan och mal lite svartpeppar över osten. Grädda i ca 5 minuter tills osten får gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Förvara chipsen mellan smörpapper i en lufttät burk.