En hel kalkonfilé ska marineras och stekas innan den serveras med en krispig sallad med svarta bönor. Kokta svarta bönor kan köpas på burk.
Ingredienser
300 g kalkonbröstfilé
Marinad:
3 msk neutral olja
1 msk malen koriander
0,5 tsk chilipulver
1 tsk malen anis
0,5 krm malen kanel
1 tsk salt
1 klyfta vitlök
Sallad:
250 g salladsblad
1,5 dl färdigkokta svarta bönor
1 röd paprika
1 förp nachochips (påse)
Till servering:
2 tomater
0,5 rödlök
2 kvistar färsk koriander
2 msk citron, saft
2 limefrukter
1 avokado
2 dl gräddfil
Gör så här
Blanda samman olja, koriander, chilipulver, anis, kanel och salt till marinaden. Pressa ner vitlöken. Lägg kalkonfilén i marinaden i minst 30 minuter. Värm ugnen till 175°. Stek kalkonfilén i 20-25 minuter. Innertemperaturen ska vara ca 72°C. Svep in i aluminiumfolie till servering. Skär då i skivor.
Hacka tomaterna, rödlöken och koriandern grovt. Pressa över citronsaft och ställ åt sidan. Skär limefrukterna i klyftor.
Riv sallatsbladen i mindre bitar. Skär paprikan i strimlor. Varva sallat, bönor, paprika och majschips på ett serveringsfat. Lägg upp skivad kalkon och fördela tomatsalladen ovanpå. Dekorera med limeklyftor. Dela avokadon sist av allt och ta bort kärnan. Skär fruktköttet i skivor och lägg upp. Servera genast med gräddfil i separat skål.