I samarbete med Scan

Krispig sallad med rapsskinka och smörstekt äpple

25 m
4 - 6
Krispig sallad med rapsskinka och smörstekt äpple
Foto: köket.se

En fräsch och krispig  vintersallad med grönkål, rödkål, matvete, skinka och honungssötade smörstekta äpplen. Perfekt sallad att göra på kålen och skinkan som blir över från julbordet!

24 november 2016
25 m
4 - 6

Du behöver

  • 2 dl matvete
  • 200 g grönkål
  • 200 g rödkål
  • 2 msk olja
  • 3 salladslökar
  • 300 g Scans skinka från rapsgris
  • 1 äpple
  • smör, till stekning
  • 2 tsk flytande honung
  • 50 g valnötter, grovt hackade
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Riv grönkålbladen från stjälkarna och strimla rödkålen. Massera in olja i kålen.
  3. Skiva salladslöken.
  4. Tärna skinka och äpple och stek i smör tills de fått lite yta. Ringla sedan över honung och låt stekas någon minut till.
  5. Blanda samman kål, matvete, lök, skinka, och äpple. Strö över grovt hackade valnötter och lite flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept