Krispig sallad med lax, lime, ingefära och koriander

Du behöver

  • 300 g gravad, kallrökt eller varmrökt lax
  • ca 200 g krispiga salladsblad
  • 0,5 huvud fänkål
  • 1 morot
  • 0,5 rödlök
  • ½ chili
  • ½ msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk pressad limejuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka koriander
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär laxen i önskad storlek. Hyvla eller skiva fänkål, morot och rödlök tunt.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med ingefäran, limejuicen och olivoljan till en dressing.
  3. Blanda sedan dressingen med salladen och grönsakerna. Servera den fräscha salladen med laxen och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept