500-600 g kycklingbröst (eller kycklinglårfilé med skinn)
salt
peppar
olivolja
smör
1 klyfta vitlök, krossad
Chermoula
1 knippe färsk bladpersilja [ca 2 krukor]
1 dl koriander [ca 2-3 krukor]
1,5 färsk röd chilifrukt, urgröpt
1 klyfta vitlök
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 dl olivolja
0,5 citron, skalet
salt
Ljummen rödbetssallad
400 g rödbeta, kokta och klyftade
50 g rosésallad
200 g rödkål
1 rödlök
2 tsk ättika
1 msk strösocker
1 msk olivolja
Gör så här
Kyckling
Salta och peppra kycklingen. Stek i olja och smör på skinnsidan först så den blir riktig krispig. Bryn på andra sidan och baka klart i ugnen på 100 grader tills ca 65-72 grader i innertemperatur.
Chermoula
Mixa allt i en liten matberedare. Smaka av med salt.
Rödbetssallad
Skär rödkålen i grova bitar och stek i olivolja så den mjuknar något. Tillsätt skivad rödlök och rödbetor.
Blanda ner ättika och socker. Låt fräsa någon minut och avsluta med sallad precis innan servering. Smaka av med salt.