Krispig kyckling med chermoula och ljummen betsallad

koket.se
Krispig kyckling med chermoula och ljummen betsallad
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Krispig kyckling med chermoula och ljummen betsallad

22 ingredienser

30 m

Smörstekt kyckling med krispigt skinn serveras med chermoula och sallad på rödbetor, rödkål och rödlök.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingbröst

  • 500-600 g kycklingbröst (eller kycklinglårfilé med skinn)
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • smör
  • 1 klyfta vitlök, krossad

Chermoula

  • 1 knippe färsk bladpersilja [ca 2 krukor]
  • 1 dl koriander [ca 2-3 krukor]
  • 1,5 färsk röd chilifrukt, urgröpt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron, skalet
  • salt

Ljummen rödbetssallad

  • 400 g rödbeta, kokta och klyftade
  • 50 g rosésallad
  • 200 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 2 tsk ättika
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Kyckling

  1. Salta och peppra kycklingen. Stek i olja och smör på skinnsidan först så den blir riktig krispig. Bryn på andra sidan och baka klart i ugnen på 100 grader tills ca 65-72 grader i innertemperatur.

Chermoula

  1. Mixa allt i en liten matberedare. Smaka av med salt.

Rödbetssallad

  1. Skär rödkålen i grova bitar och stek i olivolja så den mjuknar något. Tillsätt skivad rödlök och rödbetor.
  2. Blanda ner ättika och socker. Låt fräsa någon minut och avsluta med sallad precis innan servering. Smaka av med salt.