Krispig kyckling med chermoula och ljummen betsallad

30 m
4
Krispig kyckling med chermoula och ljummen betsallad
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Kycklingbröst

  • 500-600 g kycklingbröst eller kycklinglårfilé med skinn
  • salt och peppar
  • olivolja
  • smör
  • 1 klyfta vitlök, krossad

Chermoula

  • 1 knippe bladpersilja (ca 2 krukor)
  • 1 dl koriander (ca 2-3 krukor)
  • 1,5 röd färsk chili, urgröpt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron, skalet
  • salt

Ljummen rödbetssallad

  • 400 g rödbetor, kokta och klyftade
  • 50 g rosésallad
  • 200 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 2 tsk ättika
  • 1 msk socker
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Kyckling
    Salta och peppra kycklingen. Stek i olja och smör på skinnsidan först så den blir riktig krispig. Bryn på andra sidan och baka klart i ugnen på 100 grader tills ca 65-72 grader i innertemperatur.
  2. Chermoula
    Mixa allt i en liten matberedare. Smaka av med salt.
  3. Rödbetssallad
    Skär rödkålen i grova bitar och stek i olivolja så den mjuknar något. Tillsätt skivad rödlök och rödbetor.
  4. Blanda ner ättika och socker. Låt fräsa någon minut och avsluta med sallad precis innan servering. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept