Krispig bönsallad med varmrökt lax

20 m
4
Krispig bönsallad med varmrökt lax
Foto: Stephanie Bjelkstam
20 m
4

Du behöver

  • 250 g färska haricots verts
  • 2 blodgrape
  • 4 snacksgurkor el. 1 smal vanlig gurka
  • 2 avokado
  • 500 g varmrökt lax
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl kokosflakes
  • 100 g mandelspån

Dressing

  • 0,5 jalapeñochili
  • 1,5 msk palmsocker, kokossocker eller råsocker
  • 2 msk fisksås
  • 2 limefrukter, saft av
  • saft från grapefrukt

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten. Skölj och gå igenom haricots verts och nyp av eventuella stjälkar som sitter kvar. Blanchera dem i cirka 1 minut så att de fortfarande är krispiga.
  2. Skala och skär ut filéerna ur grapefrukten. Pressa ur saften från inkromet i en skål och använd det till dressingen.
  3. Skiva gurkan på snedden i cirka 1 cm tjocka skivor. Skär avokadon i bitar. Bryt laxen i bitar.
  4. Rosta kokosflakes och mandelspån (rosta mandeln med lite flingsalt) i varsin torr kastrull.
  5. Finhacka jalapeñon och blanda ingredienserna till dressingen med blodgrapen.
  6. Blanda allt utom kokos, mandel och koriander, dessa ingredienser blandar man i precis vid servering, så att de inte blir mjuka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept