Kretensiska champinjoner med potatis och kanel

Kretensiska champinjoner med potatis och kanel
Foto: TV4

Det här smakar verkligen som på Kreta! Förskräcks inte över kanelen. Den är perfekt och ger must och smak åt anrättningen. Servera till bröd eller kokta bönor, linser, ärter av något slag eller som tillbehör till grillmiddagen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färska champinjoner
  • 500 g tomater
  • 0,5 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 kanelstång
  • persilja

Gör så här

  1. Skölj och skär svampen i stora bitar. Skala potatisen och skär även den i stora bitar. Skölj och dela tomaterna. Skiva vitlöken.
  2. Fräs svampen och vitlöken några minuter i oljan. Lägg i tomater och koka sönder dem lite.
  3. Lägg i potatis, lagerblad, kanel samt salt och peppar. Låt koka under lock i 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Strö över hackad persilja före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept