Kreolsk kycklinggryta

Kreolsk kycklinggryta
Foto: TV4

Paprika, lök och tomat ger smak till denna kycklinggryta. Vitlöksälskaren kan pressa i ett par vitlöksklyftor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling, stor, ca 1 kg
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,75-1 msk paprikapulver
  • smör
  • 3 st gula lökar
  • 1 st paprika, grön
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 tsk worcestershiresås eller HP-sås
  • (sellerisalt)

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Dela kycklingen i småbitar.
  2. Blanda mjöl, salt och paprika i en tallrik och vänd bitarna i detta. Bryn dem med en rejäl klick matfett ca 15 min runtom och lägg över i gryta.
  3. Skiva löken tunt och strimla paprikan. Bryn löken mjuk och lägg över allt i grytan.
  4. Strö över sellerisalt om du har det hemma, slå på tomatjuicen och lite worcestershiresås.
  5. Lägg lock på gryta och sjud sakta ca 25 min eller tills kycklingen är klar. Servera kokt ris till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept