0,75-1 l grönsaksbuljong (gjord på tärning eller fond)
250 g fryst bladspenat, upptinad och avrunnen
300 g ostronskivling
2 klyftor vitlök, lätt krossade
2 msk persilja, finhackad
1 dl parmesanost, färskriven
2 äggulor, uppvispade
olivolja, till stekning
smör, till stekning
salt
svartpeppar
parmesanost, till servering
persilja, extra finhackad till servering
Gör så här
Finhacka löken och skär spenaten grovt.
Putsa svampen och skär den i strimlor.
Värm olivolja i en kastrull. Lägg i lökhacket och fräs det varsamt utan att det tar färg. Tillsätt riset och tre fjärdedelar av buljongen och låt det koka i cirka 15-18 minuter under lock. Om det behövs, späd med ytterligare buljong. Koka riset tills det är mjukt men fortfarande är ”al dente” (har lite tuggmotstånd).
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek svampen med en vitöksklyfta och fräs tills vätskan kokat in. Tillsätt ytterligare lite olivolja, persilja, en klick smör, salt och peppar, stek svampen tills den är välstekt och knaprig. Kasta vitlöken och lägg över svampen på ett fat.
Använd samma stekpanna och fräs spenaten i olivolja med en lättkrossad vitlöksklyfta, salta och peppra. Ta upp vitlöken som kastas.
Vänd försiktigt, med luftiga tag, ner spenat, svamp och parmesanost i det varma riset. Blanda sedan, snabbt med hjälp av en gaffel, i de uppvispade äggulorna. Smaka av med salt och peppar.
Servera med lite överströdd parmesanost och persilja.