Krämigt ris med knaperstekt ostronskivling och parmesan

ca 45 m
4 - 5
Krämigt ris med knaperstekt ostronskivling och parmesan
Foto: TV4
Från Mitt kök

Paolo Robertos vegetariska fusk-risotto med svamp och spenat. Ett enklare sätt att få njuta av risotto en helt vanlig vardag.

22 oktober 2015
Visa mer
ca 45 m
4 - 5

Du behöver

  • 3-4 dl arborio- eller avorioris
  • 1 gul lök, liten
  • 0,75-1 l grönsaksbuljong, gjord på tärning eller fond
  • 250 g bladspenat, fryst, upptinad och avrunnen
  • 300 g ostronskivling
  • 2 vitlöksklyftor, lätt krossade
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 2 äggulor, uppvispade
  • olivolja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • extra parmesanost, till servering
  • persilja, extra finhackad till servering

Gör så här

  1. Finhacka löken och skär spenaten grovt.
  2. Putsa svampen och skär den i strimlor.
  3. Värm olivolja i en kastrull. Lägg i lökhacket och fräs det varsamt utan att det tar färg. Tillsätt riset och tre fjärdedelar av buljongen och låt det koka i cirka 15-18 minuter under lock. Om det behövs, späd med ytterligare buljong. Koka riset tills det är mjukt men fortfarande är ”al dente” (har lite tuggmotstånd).
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek svampen med en vitöksklyfta och fräs tills vätskan kokat in. Tillsätt ytterligare lite olivolja, persilja, en klick smör, salt och peppar, stek svampen tills den är välstekt och knaprig. Kasta vitlöken och lägg över svampen på ett fat.
  5. Använd samma stekpanna och fräs spenaten i olivolja med en lättkrossad vitlöksklyfta, salta och peppra. Ta upp vitlöken som kastas.
  6. Vänd försiktigt, med luftiga tag, ner spenat, svamp och parmesanost i det varma riset. Blanda sedan, snabbt med hjälp av en gaffel, i de uppvispade äggulorna. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med lite överströdd parmesanost och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept