Krämig toscansk soppa

30 m
4
Krämig toscansk soppa
Foto: TV4

En krämig och god toscansk förrättssoppa med cannellibönor, serverad med parmesan och krutonger.

Dryck: Rött vin, Grillo (Famiglia Grillo) Italienskt ekologiskt vin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

19 september 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Soppa

  • 1 rödlök
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 tsk torkad salvia
  • ca 800 g cannellibönor, med sitt spad (2 burkar)
  • 1 tsk tomatpuré
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 0,5 tärning köttbuljong
  • salt och peppar

Servering

  • krutonger
  • några hela bönor
  • parmesanost, hyvlad

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Värm olivolja i en tjockbottnad kastrull, lägg i röd- och vitlökshacket och tillsätt salvia. Fräs på svag värme utan att löken tar färg.
  2. Lägg i bönor, tomatpuré, buljong och buljongtärning. Sjud på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Ta ut lite av bönorna och spara till garnering. Kör resten med stavmixer till en krämig soppa.
  3. Toppa soppan med brödkrutonger, och de hela bönorna och lite hyvlad parmesanost. Ringla gärna över en god olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept