Krämig skaldjurstoast

Krämig skaldjurstoast
Foto: TV4

Lätta att laga – och ännu lättare att äta! Skaldjurssorterna är valfria, men blandningen av färskost, hårdost och dill är måsten för dessa läckra munsbitar. Du kan använda kött från räkor, krabba och hummer till den här toasten. Gärna alla tre sorter!

29 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor vitt formbröd
  • 160 g rensat kokt skaldjurskött
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1,5 dl riven cheddar
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 2 msk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Lägg fram smöret i god tid så att det hinner anta rumstemperatur innan toasten ska stekas. Skär skaldjursköttet i mindre bitar. Blanda samman färskost och riven ost. Vänd ner skaldjurskött, dill, gräslök och citronsaft. Krydda blandningen med salt och peppar.
  2. Bre ut röran på fyra av brödskivorna och lägg de andra skivorna ovanpå. Bre ett tunt lager smör på utsidorna av toasten.
  3. Stek bröden i torr panna, helst teflon, på medelhög värme. Se till att få vacker färg på båda sidor. Skär de stekta bröden i trekanter eller avlånga bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept