Krämig räkpasta

koket.se
Krämig räkpasta
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Krämig räkpasta

15 ingredienser

15 m

Enkel räkpasta med purjolök, fänkål och citron. Middag på 15 minuter!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g tagliatelle (torkad)
  • 400 g färska räkor
  • 0,5 purjolök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 litet fänkålsstånd, i tunna skivor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 citron, rivet zest
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar, nymalen

Till servering

  • 1 citron, i klyftor
  • några dillvippor

Gör så här

  1. Börja med att sätta på rikligt med saltat vatten till pastan. Koka pastan 1-2 minuter mindre än
  2. anvisningstid för al dente. Spara lite av pastavattnet för ev spädning av såsen.
  3. Under tiden, stek purjolök, vitlök och fänkål i smör utan att de tar färg. Häll på vinet och låt koka in i
  4. grönsakerna. Häll på hummerfond och crème fraiche och låt koka i 5 minuter.
  5. Tillsätt citronzest och dill. Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Ta bort pannan från
  6. plattan och blanda till sist räkorna försiktigt. Smaka av med salt och peppar och servera genast
  7. med citronklyftor och dillvippor.