Krämig räkpasta

15 m
4
Krämig räkpasta
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

  • 400 g tagliatelle (torkad)
  • 400 g färska räkor
  • 0,5 purjolök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 litet fänkålsstånd, i tunna skivor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 citron, rivet zest
  • smör till stekning
  • salt och nymalen peppar

Till servering

  • 1 citron, i klyftor
  • några dillvippor

Gör så här

  1. Börja med att sätta på rikligt med saltat vatten till pastan. Koka pastan 1-2 minuter mindre än anvisningstid för al dente. Spara lite av pastavattnet för ev spädning av såsen.
  2. Under tiden, stek purjolök, vitlök och fänkål i smör utan att de tar färg. Häll på vinet och låt koka in i grönsakerna. Häll på hummerfond och crème fraiche och låt koka i 5 minuter.
  3. Tillsätt citronzest och dill. Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Ta bort pannan från plattan och blanda till sist räkorna försiktigt. Smaka av med salt och peppar och servera genast med citronklyftor och dillvippor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept