Krämig panna med vilt

Krämig panna med vilt
Foto: TV4

Har du älgkött i frysen? Och kanske svamp? Då kan du passa på att laga en krämig viltpanna med smak av rönnbär i såsen. Grytan kan även lagas av nöt- eller kalvkött. Den passar att serveras till kokt ris, pasta eller kokt potatis

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g innanlår av älg
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk smör
  • 250 g färsk svamp
  • 3 dl viltfond
  • 1,5 dl crème fraiche
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl frostnupna rönnbär
  • Till garnering:
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Skala och ansa lök och morot. Hacka löken grovt och slanta morötterna. Skär älgköttet i strimlor. Dela svampen i jämnstora bitar. Fräs lök och morot i smöret. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i omgångar och lägg över i grytan. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt koka under lock i 5 minuter.
  2. Koka upp de frostnupna rönnbären i lite vatten. Passera dem genom en sil. Rör ner rönnbärsmoset i såsen.
  3. Lägg i svampen, klicka i crème fraiche och krydda med salt och peppar. Rör om och låt koka ytterligare 10 minuter. Hacka persiljan fint och strö över den före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept