Krämig kräftsoppa med vitlöksbröd

1 h
4 - 8
Krämig kräftsoppa med vitlöksbröd
Foto: TV4
1 h
4 - 8

Du behöver

  • 4 medelstora morötter
  • 0,5 g saffran
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 5 dl crème fraiche 34 %
  • 400 g kräftost
  • 1 kg signalkräftor (använd bara stjärtarna)
  • 4 knippor dill
  • 1-2 krm Seafood & Fish-krydda (eller efter smak)
  • 1-2 krm salt (eller efter smak)
  • 1-2 krm peppar (eller efter smak)

Vitlöksbröd

  • 2 msk olivolja
  • 1 baguette
  • 8 skivor valfri ost
  • 50 g smör
  • 2 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Soppa
    Skala och riv morötterna grovt. Fräs morötterna i olivoljan till de börjar få lite färg, salta och peppra.
  2. Tillsätt vatten, buljong och saffran, rör om och låt sjuda i några minuter. Tillsätt crème fraiche och kräftosten. Krydda därefter rikligt med seafoodkryddan. Smaka av och låt den puttra på svag värme i minst 45 min, ju längre desto godare.
  3. Tillsätt kräftorna någon minut före servering, toppa med en dillvippa.
  4. Vitlöksbröd
    Smält smöret och pressa ner vitlöksklyftorna. Skiva baguetten i tjocka skivor och bred på vitlökssmöret. Lägg på två skivor valfri ost. Grädda i ugnen i ca 5 min på 200 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept