Krämig krabbsallad

Krämig krabbsallad
Foto: TV4

En krämig sallad med krabba kan serveras antingen som förrätt eller som bufférätt. Om du dubblerar receptet får du lika mycket som på bilden. Lägg upp på serveringsfat eller fördela på portionsassietter.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 250 g rensat krabbkött
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 msk vitt vin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g små, fina ärter
  • 2 msk finskuren purjolök
  • 50 g röd stenbitsrom
  • sallatsblad
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop majonnäs, gräddfil och vitt vin. Tillsätt rommen och pressa ner vitlöken. Skär krabban fint och blanda ner den tillsammans med ärter och purjolök. Krydda med salt och peppar.
  2. Strimla sallat och lägg upp på fat. Lägg krabbröran över och garnera med valfri sallat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept