Krämig krabbsallad

Krämig krabbsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krämig krabbsallad

11 ingredienser

En krämig sallad med krabba kan serveras antingen som förrätt eller som bufférätt. Om du dubblerar receptet får du lika mycket som på bilden. Lägg upp på serveringsfat eller fördela på portionsassietter.

Ingredienser

portioner
  • 250 g rensat krabbkött
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 msk vitt vin
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g ärtor (små fina)
  • 2 msk purjolök, finskuren
  • 50 g röd stenbitsrom
  • salladsblad
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop majonnäs, gräddfil och vitt vin. Tillsätt rommen och pressa ner vitlöken. Skär krabban fint och blanda ner den tillsammans med ärter och purjolök. Krydda med salt och peppar.
  2. Strimla sallat och lägg upp på fat. Lägg krabbröran över och garnera med valfri sallat.